Menu Sluiten

Kosten dakrenovatie

Alles wat u moet weten over dakrenovatie: kosten, processen en voordelen

Het renoveren van een dak, of het nu gaat om een plat dak of een hellend dak, is een belangrijk project dat niet alleen de levensduur van uw bedrijfspand verlengt, maar ook de veiligheid en het comfort verhoogt. In deze gids bespreken we alles wat u moet weten over het renoveren van daken, met speciale aandacht voor de kosten van dakrenovatie, de stappen die betrokken zijn bij het proces, en waarom het essentieel is om professionals in te schakelen voor uw project.

Kosten van dakrenovatie

  • De kosten voor het renoveren van een dak kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het dak, de gebruikte materialen, en de complexiteit van het werk. Het is cruciaal om een offerte aan te vragen via ons offerteformulier om een nauwkeurige schatting van de kosten voor uw specifieke project te krijgen.

Inspectie en evaluatie

  • Een grondige inspectie is de eerste stap in het proces. Experts beoordelen de staat van het dak om te bepalen welke werkzaamheden nodig zijn. Dit kan variëren van eenvoudige reparaties tot volledige vervanging van het dak.

Keuze van materialen

  • De keuze van het materiaal is cruciaal voor de duurzaamheid en functionaliteit van het dak. Materialen zoals EPDM, PVC, en bitumen worden vaak gebruikt voor platte daken, elk met unieke eigenschappen en voordelen.

Uitvoering

  • Het daadwerkelijke renovatieproces vereist nauwkeurige planning en uitvoering. Het omvat het verwijderen van oude materialen, voorbereiden van het dakoppervlak, en het aanbrengen van nieuwe materialen.

elektriciteit-icoon

Energiebesparing

Tot wel 30% minder energie-verbruik door cool roofs by Lely Coatings B.V. die de temperatuur van het platte dak naar 40 graden verlagen.

hands-icon

10 jaar garantie

Bij oplevering komt een 10 jaar waterdicht garantie en daarbij een minimale levensduur van 25 jaar. Met optie te verlengen tot 50 jaar.
zonnepanelen-icoon

Zonnepanelen

Verhoging van de opbrengst van eventuele zonnepanelen.
certificaat-icoon

Gecertificeerd

Kiwa gecertificeerd en duurzaam conform NEN-EN 1297-1:1994 en niet brandbaar conform de NEN 6063:2019.

Het belang van een professioneel dakrenovatiebedrijf

  • Het inschakelen van een professioneel bedrijf garandeert kwaliteit en efficiëntie. Professionals brengen expertise en ervaring mee die cruciaal zijn voor een succesvolle renovatie.

Lange-termijn voordelen

  • Een goed uitgevoerde dakrenovatie verbetert niet alleen de veiligheid en esthetiek, maar verhoogt ook de energie-efficiëntie van het gebouw. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Milieu-impact

  • Duurzame dakrenovatie heeft een positieve impact op het milieu. Het kiezen van eco-vriendelijke materialen en technieken kan de uitstoot van broeikasgassen verminderen en de algehele duurzaamheid van het gebouw verbeteren.

Onderhoud na renovatie

  • Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van het dak te verlengen. Inspecties en onderhoud moeten periodiek worden uitgevoerd om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken.

Financiering van dakrenovatie

  • Voor veel eigenaren kan de financiering van een dakrenovatie een uitdaging zijn. Er zijn echter verschillende financieringsopties beschikbaar, waaronder leningen, subsidies, en betalingsplannen die door renovatiebedrijven worden aangeboden.
duurzaam-icoon

Duurzaamheid

Met cool roofs by Lely Coatings B.V. kunnen wij het vermogen genereren om de energie-efficiëntie te verbeteren.

cooler-icoon

Ruim 40 graden koeler

Door de witte kleur en reflectiewaarde van 95% zorgt voor aanzienlijk lagere temperaturen in uw bedrijfspand.
goedkoop-icoon

Goedkoop in onderhoud

Lage reparatie en onderhoudskosten.
jou-icoon

Ook voor jouw dak

Geschikt voor verschillende soorten dakbedekking zoals bitumen, PVC en EPDM, maar ook toepasbaar op onder andere hout, beton en RVS.

Offerte aanvragen voor dakrenovatie

Het aanvragen van een offerte is een cruciale stap in het proces van dakrenovatie. Een gedetailleerde en nauwkeurige offerte biedt niet alleen inzicht in de verwachte kosten, maar ook in de tijdlijn en de omvang van het project.