Menu SluitenVeel gestelde vragen

Welkom op onze FAQ-pagina!

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten/diensten. We begrijpen dat u wellicht enkele vragen hebt, en we streven ernaar om hier alle benodigde informatie te verstrekken. Deze sectie is ontworpen om u snel en efficiënt te helpen. 

Cool roofs by Lely Coatings B.V. is een dakbedekkingssysteem dat is ontworpen om de absorptie van zonnewarmte te verminderen en de reflectie van zonlicht te verhogen. Dit helpt bij het koel houden van gebouwen en vermindert de behoefte aan airconditioning.

Cool roofs werkt door het gebruik van materialen die zonlicht reflecteren en infrarode straling uitstralen. Hierdoor wordt de warmteopname verminderd en blijft het dak en het gebouw koeler.

De voordelen van cool roofs zijn onder andere energiebesparing, lagere operationele kosten, verlengde levensduur van het dak, verminderde hitte in gebouwen, verbeterd comfort en milieuvriendelijkheid.

Het hoofdbestanddeel van het cool roofs systeem van Lely Coatings B.V, is zand. Materialen zoals reflecterende dakbedekkingen, coatings en membranen worden vaak gebruikt voor cool roofs. Deze materialen kunnen variëren van witte coatings tot speciale dakshingles en tegels.

Cool roofs zijn vooral effectief in warme en zonnige klimaten, waar de behoefte aan koeling het grootst is. Ze kunnen echter ook in andere klimaten voordelen bieden, afhankelijk van de specifieke situatie.

Nee, een cool roof kan vaak over een bestaand dak worden aangebracht, wat kosten en tijd kan besparen. Dit hangt echter af van de staat van het bestaande dak.

Sommige regeringen en energiebedrijven bieden financiële incentives, belastingvoordelen of subsidies voor de installatie van cool roofs als onderdeel van energie-efficiëntieprogramma’s.

Het is raadzaam om een professionele dakbedekkingsspecialist te raadplegen om te beoordelen of een cool roof geschikt is voor uw specifieke situatie. Ze kunnen u helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

De levensduur van een cool roof varieert afhankelijk van het type materiaal en de kwaliteit van de installatie, maar ze kunnen aanzienlijk langer meegaan dan traditionele dakbedekkingen. Minimale verlenging is 25 jaar met een optie tot 50 jaar.

Ja, er zijn normen en certificeringen, zoals de Energy Star-rating, die aangeven dat een cool roof voldoet aan bepaalde energie-efficiëntiecriteria.

Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we samen de antwoorden vinden die u zoekt, zodat u optimaal kunt profiteren van wat wij te bieden hebben.

Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we samen de antwoorden vinden die u zoekt, zodat u optimaal kunt profiteren van wat wij te bieden hebben.